Yükleniyor...

Kırklareli Web Tasarım

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog Kırklareli Web Tasarım
17 Ağustos 2022, 21:09 0 Yorum 176 Okuma

Kırklareli Web Tasarım; web tasarımı, içeriği çevrimiçi olarak planlama, kavramsallaştırma ve düzenleme sürecidir. Bugün, bir web sitesi tasarlamak, web sitesinin genel işlevselliğini içerecek şekilde estetiğin ötesine geçmektedir.

Web tasarımının Google gibi arama motorlarındaki performansınız üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini biliyor muydunuz?

Bu makale, yalnızca iyi görünmekle kalmayan, aynı zamanda düzgün çalışan ve aramada üst sıralarda yer alan bir web sitesinin nasıl oluşturulacağı konusunda size bazı yararlı bilgiler verecektir. 

 

Bu yazıda şunları ele alacağız:

  • İlham Bulma
  • Web Tasarım Aracı Seçme
  • Görsel öğeler
  • Fonksiyonel Elemanlar
  • Web Tasarım Türleri: Uyarlanabilir ve Duyarlı

Bir web sitesi mi oluşturmak istiyorsunuz? Hemen bizi arayabilirsiniz.

İlham Bulma

Tasarımcılar her yerde ilham ararlar. Yaratıcı enerjinizin akmasına yardımcı olacak en iyi sitelerden bazıları şunlardır: 

 

1. Web Sitesi Kurucuları

Bugün piyasada çok çeşitli özellikler ve hizmetler sunan birçok web sitesi oluşturucu var. Wix , Squarespace , Webflow ve Pagecloud , tasarım yetenekleri, şablon seçenekleri, fiyat ve genel düzenleme deneyimi açısından farklılık gösteren popüler web sitesi oluşturucularına yalnızca birkaç örnektir. Araştırmanızı yaptığınızdan, ücretsiz denemeler yaptığınızdan ve web sitenizin ihtiyaçlarına en uygun platformu belirlediğinizden emin olun. 

Web sitesi kurucuları, farklı bina deneyimleri sunan uyarlanabilir veya duyarlı web siteleri oluşturur. Hangi inşaatçıların işinize yarayacağını en iyi şekilde anlayabilmeniz için bu kavramlar aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışılacaktır. Nasıl kod yazılacağını bilmiyorsanız, çeşitli web sitesi tasarım araçlarının özgürlüklerine ve sınırlamalarına aşina olmak çok önemlidir. Örneğin, Wordpress en çok kullanılan web sitesi platformu olmasına rağmen, sınırlı özelleştirme seçenekleri nedeniyle görsel tasarımcılar arasında popüler değildir.  

Bir web sitesi oluşturmaya başlamadan önce web sitenizin ihtiyaçlarını belirleyin: Bir fotoğraf galerisi mi oluşturuyorsunuz? Sitenizi ne sıklıkla güncelleyeceksiniz? Bir iletişim formuna mı ihtiyacınız var? Bu hedeflere etkili bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olabilecek bir web sitesi oluşturucu seçin. 

Web Tasarım Öğeleri

Bir web sitesi tasarlarken, sitenin hem görünümünü hem de işlevselliğini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu öğelerin entegre edilmesi, sitenin genel kullanılabilirliğini ve performansını en üst düzeye çıkaracaktır. Sitenizin kullanılabilirliği, gezinmesi kolay bir arayüz, grafik ve resimlerin uygun kullanımı, iyi yazılmış ve iyi yerleştirilmiş metin ve bir renk şeması gibi öğeleri içerir. Sitenizin performansı, hızına, sıralamasına, aranabilirliğine ve hedef kitlenizi yakalama becerisine atıfta bulunur. 

Görsel öğeler

Her şeyin birlikte iyi çalıştığından emin olmak için web sitenizi tasarlarken göz önünde bulundurmanız gereken unsurlara hızlı bir genel bakış. Her bölüm, başlamanıza yardımcı olacak ipuçları ve püf noktaları sağlayacaktır. 

 

İçerik Yazma

Temel olarak, web sitenizin görünümü ve metni el ele gider. Dengeli öğelerle uyumlu bir tasarım oluşturmak için içerik yazarlarınızın ve tasarımcılarınızın birlikte çalışması önemlidir. Grafiklerinizi ve resimlerinizi tamamlamak için metin parçaları oluşturmaya (metin bloklarını kullanarak) odaklanın. 

 

Yazı Tipleri

Genel tasarımınızı tamamlayan bir yazı tipi seçin. Yazı tipi, renk düzeniniz, grafikleriniz, resimlerinizle eşleşmeli ve web sitenizin genel tonunu güçlendirmelidir. Canva'nın Font Birleştiricisi gibi araçlar, fontunuz için mükemmel bir eşleşme bulmanıza yardımcı olabilir. PageCloud gibi web tasarım araçları, uygulamalarında çok sayıda yazı tipi eşleştirmesi bile içerir .

 

Renkler

Renkler, bir web sitesi tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken en önemli unsurlardan biridir. Renk psikolojisi hakkında birçok yanlış anlama olduğunu ve genel tasarımınızı ve web sitenizin tonunu tamamlayan renklere odaklanmanın daha önemli olduğunu unutmayın. Renk düzeninizi markanızla ve hedef kitlenize iletmek istediğiniz mesajlarla uyumlu hale getirin. 

 

Düzen

İçeriğinizi nasıl düzenlemeye karar verdiğiniz, sitenizin hem kullanılabilirliği hem de işlevselliği üzerinde çarpıcı bir etkiye sahip olacaktır. Bir düzen seçerken uyulması gereken belirli kurallar yoktur, ancak akılda tutulması gereken birkaç ana ilke vardır . Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuzdan ve iletmek istediğiniz mesajlardan uzaklaşabilecek aşırı uyarıcı bir düzen kullanmaktan kaçındığınızdan emin olun. 

 

Grafikler

Web tasarımında grafik öğelerin kullanılması, metin ve görüntüleri sorunsuz bir şekilde bütünleştirmeye ve sitenin genel görünümüne yardımcı olabilir. Güzel renkleri ve şekilleri birleştirmek, sitenizin ziyaretçilerinin dikkatini çekmenize ve sitenizin genel akışına katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir. 

Sonuç

Tüm bu süreçler hem zaman aldığı hemde biraz bilgi birikimi gerektirdiğinde dolayı, Kobiweb olarak sizler en iyi web sitelerini yapmak için sabırsızlanıyoruz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum